Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskpaj med lammfärs och fetaost

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det går att byta ut lammfärsen mot annan typ av färs, men lamm passar särskilt bra till timjan och basilika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg samtliga ingredienser till pajdegen i matberedare och kör hastigt tills du fått en smidig pajdeg. Tryck ut degen väl till ett jämntjockt lager i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs dem lätt i olja med kryddorna utan att det får färg. Tillsätt lammfärsen och tomatpurén och fräs ytterligare några minuter, salta och rör om väl.
  4. Fördela lammfärsröran i pajskalet. Dela körsbärstomaterna i halvor, skär broccolin i bitar samt fårosten i kuber. Fördela allt över färsröran.
  5. Till äggstanningen, vispa ihop äggen med gräddfil och grädde/mjölk. Smaksätt med salt och grovhackade basilikablad, blanda väl. Slå äggstanningen över fyllningen i pajen och ställ in formen i mitten av ugnen för gräddning.
  6. Grädda pajen i 50-60 minuter, kontrollera färgen när 1/3 av tiden återstår (täck ev med löst liggande folie). Pajen är färdig när äggstanningen har stelnat. Kontrollera konsistensen med exempelvis en tändsticka.
  7. Låt pajen stå en stund efter gräddningen så att smaken "sätter sig".
  8. Servera med sallad, gröna och svarta oliver och gärna grekisk yoghurt, gräddfil eller varför inte tzatziki till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.