Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påskprinsess Påskprinsess
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En riktig påsktårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en rund form som är ca 22 cm i diameter.
  2. 2. Vispa äggen och sockret pösigt. Blanda mjölsorterna med bakpulvret och vaniljsockret. Vänd ner i äggsmeten. Häll upp i formen.
  3. 3. Grädda tårtan på galler i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Låt vila i formen i 5 minuter. Stjälp upp kakan på galler och låt svalna.
  4. 4. Vispa samman alla ingredienserna till fyllningen, utom vaniljsockret och grädden, i en rostfri kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Tillsätt vaniljsockret. Låt svalna.
  5. 5. Vispa grädden och blanda ner i den kalla vaniljkrämen. Dela bottnen i tre bottnar. Fördela hälften av krämen på två av bottnarna. Lägg samman bottnarna. Bred till sist resten av vaniljkrämen uppe på och runt om tårtan. Lägg det mesta av vaniljkrämen mitt på bottnen så att tårtan blir "bullig".
  6. 6. Blanda mandelmassan med florsockret och sirapen. Ta undan 1/5, färga resten gult med hushållsfärg. Färga den lilla biten mandelmassa röd med Flor med jordgubbssmak.
  7. 7. Kavla ut den gula mandelmassan mellan plastfolie, till en tunn, rund platta som täcker hela tårtan. Klä in tårtan med denna. Kavla även ut den röda mandelmassan til en platta. Skär ut kam och slör (den röda lappen under hakan på kycklingarna). Garnera tårtan så att den ser ut som en kyckling. Spritsa ögon med hjälp av smält blockchoklad.

Kommentarer (4)

  • Gunn57 24 mars 2008

    En jätte god påsk tårta. Alla var nöjda. Den blev så hög och fin.Tack

  • nasiki 27 april 2013

    jätte god klar 5

  • nasiki 27 april 2013

    god klar 5

  • nasiki 6 juni 2013

    toppen god

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.