Påskrutorna går utmärkt att baka i förväg och förvara i frysen.
Instruktioner
- Värm ugnen till 150 grader. Hacka mandeln fin, vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret och vispa till en seg massa.
- Sikta ner kakaon och rör ner den finhackade mandeln. Bred ut smeten till en rektangulär botten, ca 20x25 cm, på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ungen ca 20 minuter. Stjälp upp och låt svalna på ett galler.
- Blanda äggulor, socker, vaniljsocker och grädde i en kastrull. Sjud äggkrämen på medelvärme under vispning tills den tjocknat. Tag kastrullen från plattan och tillsätt smöret och rör tills de smält. Ställ äggkrämen i kylen och låt svalna tills den stelnat, rör någon gång då och då till en jämn och fin kräm.
- Bred ut krämen i ett jämt lager på botten. Lägg tårtan i frysen så att äggkrämen stelnar ordentlig innan den skärs upp i små rutor. smält de båda chokladsorterna i var sin plastpåse i microvågsugnen eller i en kastrull med varmt vatten. Klipp ett hörn i påsarna och ringla chokladen över kakbitarna. Förvara i kylen till chokladen stelnat.
Publicerat den
2 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Underbar tårta! Så längesen jag åt den nu och så hittade jag receptet här! Tack så mycket! :D