Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mandelmaräng och chokladgrädde är en läcker kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mal mandeln och blanda den med 2 dl socker.
  3. Gör en maräng: Vispa äggvitan med en tredjedel (1/3 dl) av det resterande sockret. Tillsätt resten av sockret (2/3 dl) och vispa till en fast maräng. Vänd ner mandelblandningen i marängen.
  4. Spritsa eller bred marängen på bakplåtspapper till två bottnar cirka 20 centimeter i diameter. Enklast är att rita upp två cirklar på papperet först.
  5. Grädda i ugn, 175 grader, 15–20 minuter.
  6. Fyllning/garnering: Hacka chokladen fint. Smält den i mikro eller över vattenbad till cirka 45 grader.
  7. Vispa grädden, inte för hårt. Rör ner en tredjedel av grädden i chokladen till en smidig chokladmassa. Vänd ner resten av grädden med stora luftiga tag.
  8. Montering av tårtan: Stansa eller skär ett hål, cirka 7 centimeter i diameter, i mitten av den ena bottnen.
  9. Spritsa eller bred ut chokladgrädden på den andra bottnen. Hacka hälften av physalisfrukterna grovt och strö ut över chokladgrädden.
  10. Lägg över bottnen med hål i och fyll hålet med hela physalisfrukter. Pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.