- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jättegod och lätt att göra.
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i smeten. Bred ur smeten på en plåt 30x40 cm på bakplåtspapper.
- Grädda i ugn 5 min i 250º ugnstemp. Ta ut kakan och lägg den på ett annat bakplåtspapper med socker på och låt svalna.
- Vispa under tiden grädden tills den är fast och vänd ner vaniljsocker och hallon.
- När kakan har svalnat, ta bort bakblåtspappret och lägg på gräddblandningen och rulla ihop till en rulltårta (det är viktigt att kakan verkligen är kall så inte grädden smälter).
- Lägg marsipantäcket på kakan och vira in under kakan så att själva kakan inte syns.
- Gör en deg av mandelmassan och florsocker och forma lite av massan till små kycklingar och doppa dem sedan i gul karamellfärg. Dekorera hur du vill!
Publicerat den
31 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar