En påsktårta fylld med banan och ananasfyllning, täckt med fluffig chokladglasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i det kokande vattnet lite i sänder. Blanda vetemjöl, potatismjöl, bakpulver och sikta ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad 1 ½ -2 liters form. Grädda kakan i 30 minuter.
- Skär tårtan i 3 bottnar. Mosa bananerna till fyllningen och blanda det med den krossade ananasen. Lägg hälften av fruktmoset på den understa bottnen. Täck med hälften av vaniljkrämen. Lägg över nästa botten och täck med den resterande fruktmos och vaniljkräm. Toppa med den sista bottnen.
- Blanda florsockret till chokladglasyren med saltet och kakaon. Tillsätt äggulan och det mjuka smöret. Häll i det heta vattnet. Vispa sedan smeten kraftigt tills den blir ljus och luftig.
- Så snart glasyren blivit alldeles slät och smidig är den klar att bredas på den ihoplagda tårtan. Täck hela tårtan med chokladglasyr.
- Garnera gärna med små marsipankycklingar vid påsk.
Publicerat den
7 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar