En saftig färgglad tårta som blir höjdpunkten på påskens kaffebord.
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Mal nötterna och blanda samman dem med vetemjöl och bakpulver. Smält matfettet och låt det svalna lite.
- Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i smord och bröad rund form som rymmer ca 2 liter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan vila några minuter innan den stjälps upp och får kallna på galler.
- Dela kakan i tre bottnar. Rosta kokosflingorna i torr stekpanna. Vispa grädden. Blanda samman spadet från ananaskrosset med lime eller citronsaft och fukta kakbottnarna med det. Bred grädden över dem och fördela ananaskross och kokosflingor över dem. Lägg samman bottnarna.
- Vispa grädden och bred den runtom tårtan. Tryck fast nöthacket. Spritsa resten av grädden i toppar runtom tårtan. Garnera med avrunna mandarinklyftor, chokladdekorationer och choko dots. Förvara tårtan kallt tills den ska avnjutas.
- Kakan går att frysa utan garnering.
- Tips!
Chokladdekorationer och Choko Dots brukar ligga i affärsdisken bland de övriga bakvarorna.
Publicerat den
22 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Den ser mumsig ut! Tack för receptet!