Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta med hallon & kola

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Garnera tårtan med ngr små glada kycklingar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smör & socker. Tillsätt äggen,ett i taget & sedan de malda nötterna. Rör ner mjöl,vaniljsocker & bakpulver i smeten. Häll i mjölken. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd långpanna. Grädda i nedre delen i 200 grader i ca 15 min. Stjälp upp kakan på ett bakplåtspapper med socker på.
  2. Blanda grädde,socker & sirap till kolakrämen i en kastrull. Sjud såsen under ständig omrörning på medelstark värme. Räkna med att det tar ca 30-40 min innan det blir en tjock kolasås. Dra av kastrullen från värmen & vispa i vaniljsocker & smör. Låt krämen svalna helt.
  3. Dela tårtbotten på mitten. Bred hälten av kolakrämen över den ena bottnen. Vispa grädde & bred ca hälten av grädden över kolakrämen. Fördela hälften av hallonen över grädden.
  4. Lägg på den andra bottnen. Bred på nästan all kolakräm,spar lite till dekoration. Bred & spritsa resten av grädden över & runt tårtan. Ringla över resten av kolakrämen & garnera med hallon & nötter.
  5. Sätt ngr små kycklingar på tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.