Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Påsktårta med rårörda hallon

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En tårta som passar på påsk

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rita 2 cirklar, ca 22 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Smörj den med matfett. Mixa mandeln i en matberedare eller mal den i en mandelkvarn. Blanda mandeln med sockret. Vispa äggvitor till hårt skum. Vänd ner mandelblandningen. Bred ut smeten på pappret. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter, i ca 175°C. Låt bottnarna kallna på ett galler. Blanda äggulor, socker, grädde och smör i en kastrull. Sjud krämen på svag värme tills den tjocknar. Låt den kallna. Rosta mandel i en stekpanna på svag värme. Lägg en botten på ett fat, bred på hälften av krämen, lägg på nästa botten och resten av krämen. Strö över mandeln.
  2. Rårörda hallon: Blanda alla ingredienser och låt röran stå framme i rumstemperatur före servering. Servera hallonen vid sidan om. Det blir en god brytning mellan hallonen och den söta tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.