Låt påsken få en glad guldkant med en tårta fylld med härligt krämig mousse och saftiga söta hallon. Den är imponerande fin, men såå enkel att göra!
Instruktioner
- Chokladmousse:
Smält chokladen i hälften av grädden på medelvärme under omrörning. Häll i resten av grädden och limeskal. Ställ in i kyl eller frys tills den är iskall (annars går den inte att vispa)
- Skär bort kanterna från tårtbottnarna, ca 2 cm från ytterkant. Häll ut strössel på en tallrik. Smält vit choklad i mikro eller försiktigt i vattenbad. Pensla kanterna med chokladen och rulla dem genast i strössel. Låt stelna.
- Vispa moussen fast och lägg i en spritspåse med bred öppning. Mosa 2 askar hallon och bred ut på den understa bottnen. Spritsa ut moussen som figuren av en blomma och lägg på en tårtbottenskiva. Upprepa samma sak på de 2 kommande bottnarna.
- Garnera tårtan med den sista asken hallon och strö över chokladägg.
Publicerat den
28 mars 2015
Liknande recept
Skriv kommentar