Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passion- och chokladpannacotta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Nu går vi snart i i månaderna utan R. Passionstiden. Då passar den här bra. Och enkelt är det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm grädden i en kastrull, låt chokladen smälta i grädden; tillsätt sedan gelesockret och koka upp. Låt koka 1-2 minuter. Ta av från värmen. Gröp hur 5 av passionfrukterna och rör ner i chokladgrädden. Häll upp i serveringsglas och ställ kallt.
  2. När pannacottan stelnat gröper du ur de övriga passionsfrukterna. Lägg ett gelatinblad i vatten några minuter. Smält det på måttlig spisvärme och rör sedan ut det i passionsfruktsinkråmet. Häll på pannacottans yta som ett dekorativt lager. Ställ tillbaka i kylskåpet för att stelna. Njut

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • helenll 28 januari 2011

    Jag gjorde denna med vit choklad istället för mörk, och det blev kanongott. Jag drog då ner mängden syltsocker och tog gelatinblad istället för att den inte skulle bli för söt. Jag var lite orolig att det övre täcket skulle bli för surt utan någor socker, men det blev en mycket bra balans tillsammans med det sötare under. Jag tycker nog att man skulle kunna skriva att receptet är för 4-5 pers, det är så mycket smak i denna att det blir nästan lite väl sot efterrätt annars. Jag gjorde dubbel sats och det blev 9 skålar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.