Cheesecakens fiffiga namn är sammansatt av smaken på fyllningen: passionsfrukt och ananas. Lätt att göra och läskande god!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
- Gör under tiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, crème fraiche och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
- Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
- Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
- Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
- Spritsa vispad grädde i fina toppar på varje tårtbit och pynta med romerska bågar.
Publicerat den
7 februari 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Trots att jag bara tog hälften av gelatinpulvret så blev kakan otroligt geleartad och hård. Var väldigt gummiaktig :(