Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionerad ananascheesecake

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Cheesecakens fiffiga namn är sammansatt av smaken på fyllningen: passionsfrukt och ananas. Lätt att göra och läskande god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
  2. Gör under tiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, crème fraiche och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
  3. Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
  4. Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
  5. Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
  6. Spritsa vispad grädde i fina toppar på varje tårtbit och pynta med romerska bågar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnnoMundi 13 augusti 2010

    Trots att jag bara tog hälften av gelatinpulvret så blev kakan otroligt geleartad och hård. Var väldigt gummiaktig :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.