Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionerad krans

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Namnet på denna krans talar inte bara om vad den innehåller, den talar faktiskt också om precis hur god den är. En krans för passionerade passionsfruktsälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Låt degen vila i kylen ca 10 minuter.
  2. Skär matfettet i nio skivor. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, ca 30x40 cm. Lägg margarinet på plattans ena deghalva. Vik över den andra deghalvan. Nyp ihop kanterna. Vrid degen 1/4 varv. Kavla ut den. Vik den i tre delar på längden. Upprepa momentet. Låt degen vila i kylen 10-15 minuter.
  3. Kavla ut degen till ca 1 cm tjocklek. Dela den på mitten. Låt delarna vila i kylen ca 15 minuter.
  4. Gör fyllningen. Rör ut mjölet med lite av mjölken till en redning. Vispa äggulorna i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken, redning och socker. Sjud krämen, under omrörning, på svag värme tills den tjocknar. Låt krämen kallna. Gröp ur passionsfrukterna. Smaksätt krämen med passionsfrukt och vaniljsocker.
  5. Kavla ut de två degdelarna till ca ½ cm tjocklek, ca 20x50 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop plattorna från långsidan. Dela varje rulle i tre delar. Fläta ihop dem. Forma flätorna till kransar på en bakpappersklädd plåt. Låt kransarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla kransarna med ägget. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
  6. Gör glasyren: Blanda florsocker och vatten. Ringla glasyren över kransarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.