- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Stekt kyckling, passionsfruktsås och saffransris är en otroligt god kombination som är mycket uppskattad av familj och vänner.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt saffranet koka med från början. När riset är färdigkokt, blanka av det med lite smör.
- Koka upp sherry, vatten och buljongtärningarna och låt det reducera till hälften. Tillsätt grädden och koka upp.
Blanda smöret med mjölet till en slät massa och klicka ner i den sjudande såsen under vispning. Sjud såsen i 3-5 minuter.
Dela och skrapa ur passionsfrukterna och häll ner i såsen. Smaka av med lite cayennepeppar.
- Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek dem ca 6-8 minuter per sida.
- Stek tomaterna i skivor och koka broccolin.
- Skär kycklingen i skivor och lägg upp tillsammans med riset på varma tallrikar.
Häll på såsen, garnera med tomatskivorna och broccolin.
Publicerat den
9 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar