Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionerad kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Stekt kyckling, passionsfruktsås och saffransris är en otroligt god kombination som är mycket uppskattad av familj och vänner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt saffranet koka med från början. När riset är färdigkokt, blanka av det med lite smör.
  2. Koka upp sherry, vatten och buljongtärningarna och låt det reducera till hälften. Tillsätt grädden och koka upp. Blanda smöret med mjölet till en slät massa och klicka ner i den sjudande såsen under vispning. Sjud såsen i 3-5 minuter. Dela och skrapa ur passionsfrukterna och häll ner i såsen. Smaka av med lite cayennepeppar.
  3. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek dem ca 6-8 minuter per sida.
  4. Stek tomaterna i skivor och koka broccolin.
  5. Skär kycklingen i skivor och lägg upp tillsammans med riset på varma tallrikar. Häll på såsen, garnera med tomatskivorna och broccolin.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.