Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfrukt- och mangomoussetårta

 
Skriv ut

Ljuvlig tårta med knaprig kokosbotten, krämig mangomousse och söt/syrlig topping av passionsfrukt. En fräsch och vacker tårta att servera till gästerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda kokos, mandelmjöl och florsocker i en skål. Vispa äggvitan till ett mjukt skum, tillsätt sockret och fortsätt vispa till en fast maräng. Vänd försiktigt ner kokosblandningen i marängen och blanda väl.
  3. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper. Baka i ca 15-20 minuter tills bottnen har en lätt ljusbrun färg och är genombakad men fortfarande seg. Ta ut och låt svalna.
  4. Mangomousse: Gör en italienska maräng, recept finns. Mixa mangon till en puré, använder du fryst så låt den tina först. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur dem och lägg dem i en skål tillsammans med citronjuice. Smält dem sedan i mikrovågsugn eller i en liten kastrull på spisen.
  6. Blanda ner mangopuré i de smälta gelatinbladen. Det är viktigt att det blir en homogen blandning och att gelatinbladen är helt smälta. Vispa ner den italienska marängen i mango- och gelatinblandningen. Avsluta med att försiktigt vända ner den vispade grädden.
  7. Montering: Ta fram ett kakform med avtagbar kant. Använd den som mall för att skära ut en rundel av kokosbottnen. Fodra insidan av formen med overheadplast. Om du inte har någon så går det bra att fodra hela formen med plastfolie, men då får inte tårtan en lika perfekt utsida.
  8. Tryck ner bottnen i kakformen, detta blir basen av tårtan. Fyll sedan upp resten av formen med mousse och stryk toppen plan med en palett eller baksidan av en brödkniv. Ställ tårtan i frysen i minst 3 timmar, tills moussen stelnat.
  9. Ta ut tårtan 1 timme före serveringen. Lossa försiktigt kanterna och ta tårtan ur formen. Placera tårtan på ett tårtfat och garnera med färsk frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.