Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktmuffins

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Så himmelskt goda! Gör dem på sommaren när jordgubbarna är goda - för det ska vara färska gubbar i. Sen är det bara att frysa in och plocka fram när man behöver minnas sommaren!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Vispa sedan ner mjölk, grädde, passionsfrukt och margarin i äggsmeten.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål. Rör försiktigt de båda blandningarna. Rör sist ner jordgubbshacket i smeten och ös upp i muffinsformar. (Jag sätter pappersformar i en muffinsplåt, så håller de formen.) Hacka ihop vetemjöl, margarin och råsocker till "pajdegsströssel". Tack de ogräddade muffinsen med strössel. Grädda i 225 grader ca 15 - 20 minuter.
  3. Servera som de är eller med en klick vispad grädde, citronmeliss och en jordgubbe på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.