Den måste stå till sig åtminstone 2 timmar, så gör den gärna dagen innan den ska serveras!
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och passera fruktköttet, så kärnorna försvinner.
- Vispa grädden till ett fast skum och ställ den åt sidan. Vispa ägg, äggula och socker poröst. Rör ned passionsfrukts- och apelsinsaft.
- Smält gelatinbladet i en kastrull på svag värme. Blanda med 1/4 av äggsmeten och tillsätt det sedan i resten av äggsmeten. Vänd till sist ned grädden och häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 timmar.
- Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur före servering (om du vill). Chokladfigurerna gör du lätt genom att smälta mörk choklad och hälla den i en sprits med liten tyll och spritsa ut spontana figurer.
Publicerat den
18 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar