Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfrukts- och apelsinmousse

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den måste stå till sig åtminstone 2 timmar, så gör den gärna dagen innan den ska serveras!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna och passera fruktköttet, så kärnorna försvinner.
  2. Vispa grädden till ett fast skum och ställ den åt sidan. Vispa ägg, äggula och socker poröst. Rör ned passionsfrukts- och apelsinsaft.
  3. Smält gelatinbladet i en kastrull på svag värme. Blanda med 1/4 av äggsmeten och tillsätt det sedan i resten av äggsmeten. Vänd till sist ned grädden och häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 timmar.
  4. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur före servering (om du vill). Chokladfigurerna gör du lätt genom att smälta mörk choklad och hälla den i en sprits med liten tyll och spritsa ut spontana figurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.