Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionsfruktsorbet

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Sorbeten måste tas ur frysen och placeras i kylskåp minst en timme innan den ska serveras. Skulle man glömma bort detta är enda lösningen att låta gästerna vänta tills desserten börjat mjukna! Det är nämligen först då som smaken riktigt framträder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätta limen väl och skär den i tunna skivor. Mät upp socker och vatten i en kastrull, tillsätt limeskivorna. Koka till en sockerlag i ca 5 minuter.
  2. Dela passionsfrukterna på mitten. Skrapa ur kött och kärnor i ett durkslag. Passera allt omsorgsfullt tills bara kärnorna återstår. Lägg ner kärnorna i lagen och låt dem ligga i medan lagen kallnar.
  3. Blanda det passerade från passionsfrukterna med den kalla, silade sockerlagen och de två drickorna. Töm upp allt i en eller två låga vida bunkar eller liknande. Ställ bunkarna i frysen.
  4. Vispa i bunkarna under infrysningen ett par gånger i timmen under de två-tre första timmarna. Vispa vitorna till hårt skum. När sorbeten börjar tjockna, vänd försiktigt ner äggvitorna.
  5. Rör om några gånger sedan vitorna tillsatts. Det är viktigt att inte vispa eftersom luften i äggvitorna måste kvara kvar för att göra sorbeten porös. Flytta sorbeten till kylen minst en timme innan den ska skedas upp i portionsglas och avnjutas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.