Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionskulor

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

För att tryffeln inte ska smälta när den chokladdoppas rullas i stället tryffeln mellan chokladdoppade fingrar och därefter i riven choklad eller kakao.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil satt över en bunke. Passera så gott det går med hjälp av en sked, det ska bli ca 1 dl vätska.
  2. Koka upp passionsfrukt, grädde, socker och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll koket över chokladen och mixa massan slät med en mixerstav.
  3. När chokladsmeten är 35–40° vispas smöret i och därefter likören. Lägg plast på tryffeln låt stelna i rumstemperatur över natten.
  4. Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut toppar. Ställ kallt att stelna (3). Riv 100 g ljus choklad på grova sidan på rivjärnet. Smält 100 g ljus choklad i mikron eller över vattenbad.
  5. Rulla topparna till kulor med lätta händer. Doppa fingrarna i den smälta chokladen och rulla kulorna mellan fingrarna och därefter i den rivna chokladen. Förvara i rumstemperatur.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.