För att tryffeln inte ska smälta när den chokladdoppas rullas i stället tryffeln mellan chokladdoppade fingrar och därefter i riven choklad eller kakao.
Instruktioner
- Dela passionsfrukterna och skrapa ur innehållet i en sil satt över en bunke. Passera så gott det går med hjälp av en sked, det ska bli ca 1 dl vätska.
- Koka upp passionsfrukt, grädde, socker och honung. Hacka under tiden chokladen och lägg i en bunke. Häll koket över chokladen och mixa massan slät med en mixerstav.
- När chokladsmeten är 35–40° vispas smöret i och därefter likören. Lägg plast på tryffeln låt stelna i rumstemperatur över natten.
- Lägg tryffeln i en spritspåse med slät tyll och spritsa ut toppar. Ställ kallt att stelna (3).
Riv 100 g ljus choklad på grova sidan på rivjärnet. Smält 100 g ljus choklad i mikron eller över vattenbad.
- Rulla topparna till kulor med lätta händer. Doppa fingrarna i den smälta chokladen och rulla kulorna mellan fingrarna och därefter i den rivna chokladen. Förvara i rumstemperatur.
Publicerat den
12 december 2008
Skriv kommentar