Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Passionstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Passionsfrukten smakar som en blandning av hallon, apelsin och citron. Ett av de godaste sätten att tillvarata den fina smaken är att baka denna tårta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner nötterna.
  2. Smöra och bröa en rund form, cirka 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
  3. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kakan stanna i formen en kort stund innan den lossas från formen.
  4. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet genom en trådsil. Blanda kesellan med fruktsaften.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem på svag värme i en kastrull eller i mikron. Separera äggen. Rör ner äggulor och gelatin i kesellasmeten.
  6. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning.
  7. Vispa grädden tjock. Vänd först ner grädden och därefter äggvispet i kesellasmeten. Bred ut fyllningen över bottnen i formen. Låt tårtan stå cirka tre timmar i kylen för att stelna.
  8. Smält gelén och bred ut den över tårtan. Garnera med frukt och bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.