Passionsfrukten smakar som en blandning av hallon, apelsin och citron. Ett av de godaste sätten att tillvarata den fina smaken är att baka denna tårta.
Instruktioner
- Börja med bottnen. Sätt ugnen på 175 grader. Mal nötkärnorna. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner nötterna.
- Smöra och bröa en rund form, cirka 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 25 minuter. Låt kakan stanna i formen en kort stund innan den lossas från formen.
- Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet genom en trådsil. Blanda kesellan med fruktsaften.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Smält dem på svag värme i en kastrull eller i mikron. Separera äggen. Rör ner äggulor och gelatin i kesellasmeten.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret under vispning.
- Vispa grädden tjock. Vänd först ner grädden och därefter äggvispet i kesellasmeten. Bred ut fyllningen över bottnen i formen. Låt tårtan stå cirka tre timmar i kylen för att stelna.
- Smält gelén och bred ut den över tårtan. Garnera med frukt och bär.
Publicerat den
19 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar