Instruktioner
Hacka tomaterna eller kör dem i en mixer.
Skala löken, moroten och vitlöksklyftorna. Tvätta sellerin och persiljan och finhacka allt tillsammans eller kör i en mixer.
Förbereda köttfärssåsen genom att hetta upp olivoljan i en stor tjockbottnad gryta och fräs på svag värme grönsakshacket i ca 10 min eller tills det mjuknar utan att ta färg. Höj värmen och tillsätt köttfärsen lite i taget så att värmen hela tiden behålls hög och stek i ytterligare 10 min. Häll på vinet och låt evaporera på hög värme. Salta, peppra och häll på tomaterna, låt koka under lock på svag värme i ca 30 min. Tillsätt vatten om det skulle bli för torrt.
Värm ugnen till 180°.
Skär mozzarellan i små bitar.
Sätt på pastavattnet (ca 4 l). När vattnet kokar, salta med ca 2-3 msk havssalt och koka pastan i 2 minuter. Två min räknas från det att pasta vattnet kokar igen.
Sila pastan och blanda den med köttfärssåsen (spara ca 2 dl av såsen). Blanda i mozzarellan och 2 msk riven parmesanost. Lägg blandningen i en ugnssäker form och häll över den resterande köttfärssåsen och strö över 2 msk riven parmesanost.
Gratinera i ugnen 200° i ca 35 min tills pastan fått färg (skulle det se torrt ut, tillsätt lite vatten). Servera.