Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta al tonno

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En snabbt och god maträtt för tillfällen då man har bråttom.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på pastavattnet (ca 4 l). När vattnet kokar, salta med ca 2-3 msk havssalt och koka pastan enligt recept på paketet (al dente). Skiva vitlöken i tunna skivor. Låt oljan rinna av tonfisken och finfördela den. Fräs vitlöken i olivoljan i en stekpanna på svagvärme utan att den tar färg, smula i chilipepparn, tillsätt tonfisken, salta efter behov och stek i 10-15 min på svag värme. När pastan är färdigkokt tillsätt 4-6 msk av pastavattnet i tonfisksåsen och sila pastan. Rör ner pastan i tonfisksåsen och servera (kom ihåg, ingen parmesanost till fisk).

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.