Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta alla Norma

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Pasta med fritterade auberginer i tomatsås. Rätten sägs ha fått sitt namn efter kompositören Bellinis opera Norma. Rätten kan varieras mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta auberginstavarna rikligt och lägg dem i en sil i ca 1 timme för att vattna ur dem.
  2. Skölj av dem och torka av dem med en ren handduk.
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna. Stek auberginstavarna, på medelvärme tills de blir gyllenbruna. Låt torka av dem på hushållspapper och ställ åt sidan.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna i rikligt med kokande saltat vatten.
  5. Värm upp tomatsåsen. Blanda den med den avrunna pastan, hälften av osten och basilikan.
  6. Arrangera auberginstavarna på toppen och strö över resten av osten.
  7. Den salta ricottaosten kan bytas ut mot fetaost eller parmesanost om så önskas.
  8. Själv byter jag ofta ut spaghettin mot Penne eller liknande pasta. Tycker man att peperoncino är för starkt är det lika gott med svartpeppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Anne-Cathrine 20 februari 2009

    Denna rätten kommer du väl ihåg?

  • TinaY 20 februari 2009

    Detta är sååå gott! Får se om man lyckas lika bra själv. =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.