Det här är en pastarätt från trakten kring Neapel, där köket är enkelt och rätterna består av vardagliga ingredienser. Tomater förekommer ofta eftersom det var i Neapel som tomatkonservindustrin uppstod. /Caroline Hofberg Receptet kommer från boken Medelhavsmat till vardag och fest.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Fantastiskt gott, vi åt och åt En härlig Italiensk känsla Coplemente de la kocka (eller hur det stavas) En mycket klar femma
Detta är supersmarrigt, har lagat i flera år. Använder dock inte chili och vill påpeka vikten av kalamataoliver med kärna, så man inte köper vanliga svarta som är ganska smaklösa... En 5a
Jag lagade till denna förträffliga rätt i helgen, kul med många olika ingredienser, tyvärr så var den vitlök som jag hade hemma inte fullt frisk, så det blev ytterst lite av den varan. Jag tog svarta oliver utan kärna och de gav en god smak, sardellerna och chilifrukten kändes inte av så mycket, och denna parmesanost smakade inte heller så mycket. Men tillsammans så var det en mycket god rätt som jag säkert kommer att göra fler gånger.