Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta con salsa di pomodoro e Bracioli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Supersmarrig rätt till pasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulader Att koka kött i tomatsås är mycket vanligt i Maddaloni. Köttet blir mört och såsen får en mustig smak. Ruladerna är tillsammans med valfritt grönsakstillbehör en praktisk "secondo piatto", eftersom de kokat i tomatsåsen som först serveras till pastan. Rätten sköter sig mer eller mindre själv, vilket inte är helt fel är gästerna börjar droppa in och man själv precis klivit ur duschen.
  2. 1. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Banka eventuellt ut köttet en aning med handloven.Pensla ovansidan av köttet med 1.5 msk olivolja, salta och peppra. Strö över persilja och vitlök, och rulla ihop till rulader. Knyt om med hushållssnöre eller fäst med tandpetare.
  3. 2. Värm till tomatsåsen upp 3 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt gul lök och vitlök, och fräs lökhacket utan att det tar färg. Lägg i ruladerna och bryn dem lite lätt runtom.
  4. 3. Häll i de passerade tomaterna, basilika, persilja, salt, peppar och socker. Tomatsåsen ska täcka köttet. Koka upp och smaka av. Tillsätt eventuellt extra salt och socker. Koka under lock på låg värme i cirka 1 timme. Tomatsåsen ska ha en ganska fyllig konsistens. Är den för tunn kan du lyfta av locket i slutet av koktiden. Känns den för tjock kan du späda med vatten.
  5. 4. Lyft upp ruladerna och ta bort hushållssnöre eller tandpetare. Lägg tillbaka ruladerna i pannan, där de kan hållas varma i tomatsåsen tills det är dags att servera dem som huvudrätt.
  6. 5. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera på napolitanskt sätt; nykokt, direkt på tallrikarna. Skeda försiktigt upp tomatsås över pastan, men låt ungefär en tredjedel vara kvar i pannan, tillsammans med ruladerna.
  7. 6. Riv över parmesanost, ät och njut. Och när faten är tomma är det bara att fortsätta festen med ruladerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.