Detta är ett recept på ett pasta substitut. Jag tycker att det nästan är godare än vanlig pasta. Passar också till Lasagne. Godast blir det med en såsig maträtt till så man kan "blanda" runt.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggen poröst, vispa i osten och vispa i fiberhusken. Låt stå och svälla i 10-15 minuter.
- Ta ett bakplåtspapper och lägg degklumpen i mitten. Olja in ett annat bakplåtspapper, lägg det ovanpå (med den oljiga sidan neråt).
- Först plattar man till pastadegen med händerna, sedan kavlar man ut den tills den blir tunn och täcker hela bakplåtspapperet.
- Tar bort det oljiga bakplåtspapperet och dra över degen på en plåt, och grädda i ca 10 minuter det får inte ta färg.
- Därefter får degen kallna på plåten, med en ren handduk över.
- När man ska skära pastan rullar man ihop degen, och skär tunna skivor. Då får man pastan i form av långa band. Vill man ha lasagneplattor skär man ut fyrkanter.
- Godast är det att värma pastan ihop med någon sås ex köttfärssås
- Pastan går utmärkt att spara i kylskåpet ett par dagar, antingen hoprullad i en plastpåse, eller färdigskuren i lämplig förpackning.
Publicerat den
10 oktober 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smakade väldigt bra, tack för ett smidigt recept.