Marinara är en syditaliensk tomatsås till pasta som förr välkomnade sjömännen hem. Den här pastarätten är en snabblagad variant med smakrik salami.
Instruktioner
- Gör du din egen marinarasås: Mixa blötlagda torkade tomater, skållade och skalade färska tomater med vitlöksklyftorna. Smaka av med färskpressad citronsaft, fin olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Slå den i ett durkslag. Låt den rinna av väl och häll tillbaka den i grytan. Håll pastan varm.
- Ta av skinnet på korvarna och skär köttet i bitar. Hetta upp 1 msk olja i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i löken och fräs under omrörning cirka tre minuter tills den börjar mjukna. Tillsätt korven och stek under omrörning sju-nio minuter tills allt är väl brynt. Häll ut överflödigt fett ur stekpannan.
- Slå vinet i stekpannan och fräs en minut. Rör ner resten av oljan och marinarasåsen och salta och peppra. Låt puttra cirka fem minuter tills allt är genomvarmt.
- Blanda såsen och persiljan med pastan i pastagrytan. Hetta upp och blanda väl. Servera med nyriven parmesanost.
Publicerat den
22 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar