Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med hummersås, räkor och parmesanstekt sparris

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Den här gourmetpastan är både enkel och snabblagad. En Hidden Rock Colombard Verdelho (nr 12197) från Australien för ynka 56:- är strålande till!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala räkorna och sätt på en stor kastrull med lättsaltat vatten (2-3 tsk salt per liter vatten) till pastan. Koka hummersåsen genom att koka upp crème fraiche med vin och hummerfond.
  2. Låt såsen koka sakta ca 5 minuter och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att vispa i 1-2 msk smör.
  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Har du med några msk olja i pastakoket, minskar du risken för att vattnet skummar över, samtidigt som pastan inte klibbar ihop då kokvattnet slås av.
  4. Skär sparrisen i slantar, men låt knopparna vara hela (undvik att ta med den tjockaste delen av stjälken längst ner om den verkar träig).
  5. Bryn ca 2 msk smör lätt i en stekpanna med släpplätt-beläggning och fräs sparrisen några minuter under omrörning. Tillsätt parmesanosten precis på slutet och rör om hastigt.
  6. Blanda räkorna med den nykokta, heta och väl avrunna pastan och fördela den på fyra stora, helst djupa, varma tallrikar. Ringla hummersåsen över och skeda upp parmesansparrisen i mitten.
  7. Garnera ev med någon kryddört eller persiljeblad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • bussemlan 30 oktober 2009

    Detta är ett favoritrecept som jag här har äntligen har hittat igen, det blir min fredagsmiddag idag - lyckliga jag.

  • elpelarsson 2 oktober 2014

    Ta reda på räkskalen - koka fond på dem!!! Du har betalat för skalen också, bara att ta tillvara. Enklaste formen - rosta lite snabb i ugnen om känner för det, sedan bara att koka i lagom med vatten ca 10 min, inte mer än 15 min - sila av - färdigt! Du har nu en räkfond som slår alla vanliga färdigfonder! Reducera om vill ha kraftigare, t.ex. som bas i sås eller räksoppa.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.