- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Den här gourmetpastan är både enkel och snabblagad.
En Hidden Rock Colombard Verdelho (nr 12197) från Australien för ynka 56:- är strålande till!
Instruktioner
- Skala räkorna och sätt på en stor kastrull med lättsaltat vatten (2-3 tsk salt per liter vatten) till pastan. Koka hummersåsen genom att koka upp crème fraiche med vin och hummerfond.
- Låt såsen koka sakta ca 5 minuter och smaka av med salt och cayennepeppar. Avsluta med att vispa i 1-2 msk smör.
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Har du med några msk olja i pastakoket, minskar du risken för att vattnet skummar över, samtidigt som pastan inte klibbar ihop då kokvattnet slås av.
- Skär sparrisen i slantar, men låt knopparna vara hela (undvik att ta med den tjockaste delen av stjälken längst ner om den verkar träig).
- Bryn ca 2 msk smör lätt i en stekpanna med släpplätt-beläggning och fräs sparrisen några minuter under omrörning. Tillsätt parmesanosten precis på slutet och rör om hastigt.
- Blanda räkorna med den nykokta, heta och väl avrunna pastan och fördela den på fyra stora, helst djupa, varma tallrikar. Ringla hummersåsen över och skeda upp parmesansparrisen i mitten.
- Garnera ev med någon kryddört eller persiljeblad.
Publicerat den
2 september 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är ett favoritrecept som jag här har äntligen har hittat igen, det blir min fredagsmiddag idag - lyckliga jag.
Ta reda på räkskalen - koka fond på dem!!! Du har betalat för skalen också, bara att ta tillvara. Enklaste formen - rosta lite snabb i ugnen om känner för det, sedan bara att koka i lagom med vatten ca 10 min, inte mer än 15 min - sila av - färdigt! Du har nu en räkfond som slår alla vanliga färdigfonder! Reducera om vill ha kraftigare, t.ex. som bas i sås eller räksoppa.