Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

pasta med kräftsås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Vi hade kräftor i kylen så jag tänkte jag skulle göra något annat än det vanliga köret med pill o sug. Så jag gjorde en kräftpasta. Lite mycket pill för kocken bara...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bort kräftspadet. Pilla loss köttet från kräftorna, stjärtarna + klorna. Behåll om så önskas ett par framdelar med klor som dekoration.
  2. Skölj och skiva purjolöken, spara det vita. Skiva vitlöksklyftan.
  3. Hetta upp olivoljan, lägg i det gröna från purjolöken, persiljestjälkarna, vitlöken och chilibiten, Fräs lite och lägg sen i kräftskalen. Fräs och rör ca 1 minut. Häll på vinet och låt det koka 15 minuter. Sila sen buljongen.
  4. Häll buljong + grädde i en kastrull och reducera tills det blir lagom såsigt. Detta tar lite tid! Häll eventuellt i lite hummerfond.
  5. När såsen börjar tjockna kokar man pastan enligt anvisningar. När ca 4 minuter av koktiden återstår lägger man det vita av purjon i en wokpanna eller traktörspanna. och fräser tills den blir mjuk. När pastan är färdig blandar man i den och kräftköttet, dillen samt såsen. Låt bara allt bli varmt, häll över i en skål och garnera med kräftframdelarna och ett par dillkvistar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.