Suupergod middag. Nästan lite för festligt för att äta på en vardag. Avnjöts högljutt runt middagsbordet.
Instruktioner
- Sätt på pastavattnet och lägg i pastan när det kokar.
- Hacka löken och finhacka vitlöken. Strimla tomaterna finfint och skiva champinjonerna. Fräs champinjoner, lök och vitlök i olivoljan och låt det bli färdigstekt på medelvärme. Rör ner soltorkade tomater, timjan, köttbuljong, portvin, grädde och mjölk. Låt koka på låg värme medan du kokar pastan och steker kycklingen.
- Banka kycklingen när den ligger i en plastpåse med något tungt så den blir platt. Skär i tunna tunna skivor, och grilla utan fett i en grillpanna. Lägg åt sidan när dom är färdigstekta.
- Rör ner spenat, kyckling, peppar och parmesan i såsen och koka upp och dra åt sidan. Rör om noga och tillsätt den avrunna pastan. Servera direkt till en god sallad!
Publicerat den
14 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
hmm låter väldigt gott men jag tror jag skippar de soltorkade tomaterna..
UNDERBART! Är inte så förtjust i soltorkade tomater men jag hackade dem smått och de gav en sååå god smak!
Jätte jättegott!!! Jag skippade redningen, tyckte inte det behövdes.
Det var så gott!! Men jag skippade redning och port vinet. Men det blev ändå jätte gott!! :)
Jättegott. Mustig och god smak. Hade bara vanligt rödvin hemma, fick bli en matsked av det, vilket räckte. Ganska salt, så extra saltning behövs ej :)
Gott!