Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med paprikapesto och halloumi

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvlig och lättlagad vegetarisk pastarätt. Varianter på pesto är alltid uppskattat. Denna med paprika, är lika vacker som den är god. Mixa med ½ röd chilifrukt i peston om du gillar hetta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är brun-svart, ca 20 minuter. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa paprika, olja, solroskärnor, finriven parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter. Skiva halloumin och stek i het panna med olja.
  4. Blanda pastan med peston. Lägg upp på tallrikar. Toppa med sparris och halloumibitar. strö över lite finriven parmesanost, solroskärnor och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.