Ljuvlig och lättlagad vegetarisk pastarätt. Varianter på pesto är alltid uppskattat. Denna med paprika, är lika vacker som den är god.
Mixa med ½ röd chilifrukt i peston om du gillar hetta!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är brun-svart, ca 20 minuter. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa paprika, olja, solroskärnor, finriven parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter. Skiva halloumin och stek i het panna med olja.
- Blanda pastan med peston. Lägg upp på tallrikar. Toppa med sparris och halloumibitar. strö över lite finriven parmesanost, solroskärnor och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera!
Publicerat den
28 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar