- Serverar: 3 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Riktigt krämig och god pastarätt med ärtor och grön pesto. Funkar utmärkt både till vardags och till fest. Servera med en stor sallad till, gärna med paprika och nötter.
Instruktioner
- Koka upp pastavatten i en stor kastrull. Salta med örtsalt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i ärtorna och låt de koka med de två sista minutrarna.
- Under tiden, finhacka lök och vitlök. Strimla skinkan.
- När du hällt av pastan i ett durkslag, låt pasta ligga kvar där och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Häll i smör och sedan all lök och skinkan. Stek till löken är genomstekt. Slå över vinet och sänk värmen.
- När vinet ångat bort rör ner pesto och basilika, sedan crème fraichen.
- Servera varm med sallad, garnera gärna med parmesan och basilika eller persilja!
Publicerat den
26 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar