Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med skinksås och basilika

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Riktigt krämig och god pastarätt med ärtor och grön pesto. Funkar utmärkt både till vardags och till fest. Servera med en stor sallad till, gärna med paprika och nötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavatten i en stor kastrull. Salta med örtsalt. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll i ärtorna och låt de koka med de två sista minutrarna.
  2. Under tiden, finhacka lök och vitlök. Strimla skinkan.
  3. När du hällt av pastan i ett durkslag, låt pasta ligga kvar där och ställ tillbaka kastrullen på spisen. Häll i smör och sedan all lök och skinkan. Stek till löken är genomstekt. Slå över vinet och sänk värmen.
  4. När vinet ångat bort rör ner pesto och basilika, sedan crème fraichen.
  5. Servera varm med sallad, garnera gärna med parmesan och basilika eller persilja!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.