Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med smögensås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pasta, olivolja och vin tillsammans med salta räkor och färskt kryddgrånt, det blir en snabblagad och härlig pastarätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Häll upp den i ett durkslag och låt den rinna av väl.
  2. Häll 1 msk olivolja i kastrullen, tillsätt pastan och skaka den så att den blir glansig. Håll pastan varm.
  3. Skala lök och vitlök och hacka allt ganska fint. Putsa sellerin och skär den i skivor. Skala och strimla moroten.
  4. Värm resten av oljan i en kastrull. Lägg grönsakerna i oljan och fräs några minuter under lock utan att de tar färg.
  5. Tillsätt krossade tomater, vin och buljongtärning och sjud såsen 5-10 minuter utan lock. Lägg i basilika och avrunna räkor och värm såsen, men låt den inte koka. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.