Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fantastisk enkelt och god tomatsås. Min mammas egen tolkning av en italiensk delikatess. Den här såsen brukar vi göra i stora last (fast då utan vitlök)när tomaterna är som billigast och sedan frysa det i portioner. Det kan användas till köttfärssås,grytor eller många andra rätter. Man kan spara måååååånga pengar här kan jag lova.

Ingredienser

Instruktioner

koka pastan enligt förpackningen (al dente) I en liten kastrull eller traktörpanna häller du i en skvätt olivolja och fräser vitlöken och den hackade paprikan. När det är fräst lägger du i basilikan i 5-10 sekunder och sedan tomaterna, tomatpuré, salt, peppar, kumin och koriander. Låt det småputtra i ca 10-15 min under lock. och mixa det sedan med stavmixer (eller mixern) Smaka av med salt och peppar om det behövs.... Blanda det med den färdiga pastan och servera med en skvätt olivolja och riven parmesan ost. Som vanligt....ett gott lantbrod till det är alltid välkommen i mina rätter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.