Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta och fänkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fänkål är en tämligen nyfunnen favorit. Den har en liten speciell smak som gör underverk med maten. I den här vegetariska rätten utgör fänkålen huvudingrediensen. 468 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skölj den genom ett durkslag och häll upp den i en smord ugnsfast form.
  2. Skär fänkålen i bitar, hacka all lök. Fräs grönsakerna i olja i en kastrull. Tillsätt tomater, créme fraiche, sambal oelek, salvia, salt och peppar. Koka såsen tills fänkålen är någorlunda mjuk, ca 10 minuter.
  3. Häll såsen över pastan, strö på ost och gratinera tills osten fått färg, ca 5 minuter. Avsluta med att strö över rivet citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.