Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta- och färsgratäng

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Mums, en riktigt god gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Ringla över lite olja så de inte klibbar samman. Lägg pastan i en ugnssäker form.
  2. Stek färsen smulig, krydda med salt, peppar, chili explosion och ev örter.
  3. Lägg färsen i bunken. Skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs dem mjuka tillsätt riven vitlök. Salta och peppra, rör i färsen och puttra samman.
  4. Rör ner hackad oregano. Fördela färsen över pastan. Lägg på tärnad fetaost.
  5. Vispa ihop ägg och mjöl, salta och peppra. Häll i formen.
  6. Gratinera i 200 grader tills äggstanningen stannat och fått färg ca 30 minuter, täck ev över mot slutet. Garnera med basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.