Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta och köttfärsgratäng med bearnaisesås

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Var sugen på kombinationen köttfärs och bearnaisesås. Sökte på gratänger men hittade ingen precis som jag ville göra. Barnen gillade experimentet i alla fall. Mina 3 matgäster gav 4.5, 5 och en 4 i betyg. De önskar att jag gör detta recept igen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Fräs köttfärsen med hackad gul lök, krydda med salt och peppar och ev. sambal oelek. Bottna en ugnsfast form med den kokta pastan. När färsen är fräst lägg på den ovanpå pastan.
  3. Toppa med bearnaisesåsen som du gjort i ordning i en kastrull medan du fräste färsen. Och över alltihopa strös riven ost. Ställ in i ugnen tills gratängen fått fin färg, ca 20 min.
  4. Servera med blandad sallad och gärna ett glas kall mjölk.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • monicadanell 24 april 2010

    jätte gott alla åt med god aptit blir nog flera gånger 5 poäng monica

  • kekke46 10 oktober 2010

    Den här gratängen var super god och enkel att göra. Det blir en fempoängare.

  • susie_q 20 januari 2011

    jättegott,alla åt som hästar.en femma från oss.

  • toppentjej 23 januari 2011

    Mycket enkelt och gott recept som vi kommer att göra om flera gånger här hemma! Passar utmärkt till vardagar när man vill äta något som känns lite festligare än vanlig husmanskost, men ändå inte orkar spendera hela kvällen vid spisen eller lägga dyra pengar på råvaror. En 4:a gav vi receptet! :)

  • The_mama97mia 1 februari 2011

    Gjorde idag med falukorv istället för färs, jag misslyckades lite, blev lite för salt, men med sallad till så gick det ner. Ännu en variant...

  • kekke46 2 juni 2011

    Hej! Har idag gjort din gratäng den var otroligt god. Jag tog i lite tomatketchup och matgrädde i köttfärsen. Alla åt med stor aptit. Det blir en femma från oss

  • IiidaNilsson 15 juni 2011

    Blev lite för mycket för oss. Ska prova en annan gång med betydligt mindre mängd bearnaise..

  • justxclusive 27 augusti 2011

    Jag blandade i kantareller också, det blev mumsigt! :-) Det står inte vad man ska göra med tomaterna men jag lade dem skivade ovanpå :-) Enkelt o gott!

  • Marita 25 oktober 2011

    Denna gratäng var både enkel att göra och mycket god. Tack för ett bra recept som kommer att användas fler gånger av mej.

  • Zeldaboy 30 mars 2015

    Varför inte blanda med tacokrydda köttfärs till pasta och sås till gratäng blir supergod!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.