Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pasta Pollo

 
 • Serverar: 4 portioner
 • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En riktig god pasta med vitlök. Färsk spenat och basilika. Serveras med parmesantäckt kyckling lindad i bacon. Jag fick en liten idé på jobbet. Detta är dock inte den "riktiga" Pollo Parmesan. Bara en variant av den. Tänk på att ta en lagomt rymlig kastrull. OM de är så att du väljer Bucatini, den tar sin lilla stund innan den mjuknar och hamnar helt under vatten när man väl satt ner den i vattnet.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Sätt på ugnen på 225 grader. Använd gärna grillgallret.
 2. Koka upp vattnet till pastan och salta väl. Vill inte ha en trist pasta till kycklingen. Kör ner pastan, så mycket som kan tänkas gå åt och koka den al dente. Kyl ner med kallt vatten och låt rinna av i durkslag.
 3. Putsa kycklingen om så behövs och lägg diagonala, men inte all för djupa, snitt tvärs över kycklingen, 4-6 snitt räcker. Salta och peppra lätt.
 4. Stek filéerna med snittytan upp först, i mkt het gjutjärnspanna tilllsammans med en klick smör så de får en fin och jämn yta. Gör samma sak med snittytan nedåt. Tänk på att inte genomsteka dem, resterande körs i ugnen.
 5. Ta kycklingarna från pannan lägg på fat att svalna en kort stund. Riv därefter parmesan över snittytan. Låt hela ovansidan täckas. Ta sedan 2 skivor bacon och linda in var filé för sig. Lägg i långpanna eller liknande. Gärna försedd med ett galler i botten. Annars funkar bakpapper lika bra.
 6. Kör in kycklingarna i ugnen och låt dem stå i ungefär 10 minuter (kan variera). En lagom tid är när baconet börjat få fin färg. Ta ut och låt svalna i några minuter.
 7. Hetta upp en stor teflon/wok eller likande, dock ej gjutjärn, med en rejäl portion olja. Täck botten + lite till. Tillsätt den hackade vitlöken och håll pannan/vitlöken i rörelse hela tiden,lätt att man bränner den. Gör du det så börja om på nytt.
 8. Man ser att vitlöken blir "ljusare", då vet du att det är dags att tillsätta spenat och basilka. Vänd runt det hela med slev så allt blandar sig salta peppra lätt. Tillsätt den avrunna pastan. Vänd runt och värm upp så pastan blir varm. smaka av med ev mer salt och peppar.
 9. Lägg upp pastan som du behagar. Tranchera kycklingen, placera där du behagar och för den som vill kan Crema De Balsamico ringlas över. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.