- Serverar: 4 portioner
- Tid: 15 minuter
Skriv ut
Detta är en pastasås som är snabb att göra om man har ingredienserna hemma.
Bli inte avskräckt av att det både är ansjovis och kapris med i såsen, det är kombinationen av smakerna som gör denna pastasåsen en succe!
Lämpliga öl (speciellt om man väljer att öka antalet chili) är: Pilsner, Pale Ale, Kölsch.
Instruktioner
- Tänk på att pastan ska kokas, så försök göra detta samtidigt med att såsen görs. Det tar ungefär 15 minuter att göra såsen)
- Börja med att skala och dela vitlöksklyftorna i bitar (typ 4 bitar per klyfta) rosta sedan dessa i en torr panna på medelvärme till dess att de börjar bli lite gyllenbruna.
Häll på olivolja och sen den gula löken som är finhackad. Låt löken stekas ett par minuter - till den börjar bli glansig/transparant.
Därefter så lägger man i ansjovisfileer som är mosade (använd exempelvis en gaffel för att mosa dem).
Slå på burken med plommontomater (går naturligtvis att ersätta med riktiga tomater men da då 5-6 stycken). Tryck sönder tomaterna till småbitar. Lägg även i finhackad chili, krossad kapris.
- Låt detta sen stå och småputtra på låg till medelvärme i ungefär 10 minuter, därefter rörs grovhackad persilja i och såsen får puttra vidare i ett par minuter.
Smaka av och salta peppra efter behov. Ett tips är att istället för salt så kan du använda dig av ansjovisspad - det ger en lite mustigare ton i såsen.
- Häll sedan såsen över den kokta pastan och blanda om, toppa gärna med lite extra grovhackad bladpersilja för dekoration.
- Man kan - även om det inte anses korrekt till pasta puttanesca - riva lite parmesanost över pastan.
Publicerat den
24 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar