- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Är det svårt att få tag i vongole? Byt ut dem mot hjärt-eller blåmusslor.
Instruktioner
- Rensa och skölj vongole. Eller borsta och skölj hjärt- och blåmusslor. Släng bort de öppna musslor som inte sluter sig när du knackar på dem.
- Skala, finhacka och fräs vitlök och lök mjuka i oljan i en stor gryta utan att de tar färg, ca 2 minuter. Tillsätt tomaterna, smula ner buljongtärningen och fräs 1-2 minuter. Tillsätt vinet och koka 1-2 minuter.
Lägg i musslorna. Koka dem på högsta värme under lock, vongole ca 2 minuter, hjärtmusslor 3-4 minuter, blåmusslor ca 5 minuter. Skaka kastrullen 1-2 gånger under tiden.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll av i durkslag.
- Blanda försiktigt musslorna med pastan. Strö över persilja och mal över peppar.
- Servera med gott bröd.
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En god rätt som jag kan rekommendera varmt.