Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastabara

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det ser ut som bara pasta på bild, men jag kan garantera smakexplosion. Till finsmakaren är denna rätt tillägnad. Går bra att värma dagen efter. (för den som är osäker - gillar man Janssons Frestelse så gillar man detta)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och lägg i spagettin. Finhacka purjo, paprika och vitlök. Hacka mycket fint.
  2. När ett par minuter av pastans koktid återstår fräs långsamt/försiktigt det hackade i oljan.
  3. Hacka ansjovisarna grovt (4 delar/filé). När pastan är klar, häll pastan i durkslag. (skölj inte), Häll ned ansjovisen i fräset, rör om. Fisken smälter inom sekunder.
  4. Häll på pastan över fräset och rör om. Om starkare smak av ansjovis önskas - häll på spad från konserven över pastan (brukar jag göra). Servera med vitt bröd och sallad.
  5. Variation: På sommaren byter man ut purjolöken mot ett rejält knippe gräslök.

Kommentarer (1)

  • BennyBeast 14 september 2012

    Lättlagat och mycket gott. Lite som min favvo-pizza Napolitana fast som pastarätt :))

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.