Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Enkelt recept på pasta och köttfärssås i gratängform. Ett recept som passar bra i veckan! Använd dig utav nötfärs och fullkornspasta så har du en smalare variant!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt instruktion på förpackningen. Hacka löken. Fräs den i olja/flytande margarin i en stekpanna. Tillsätt köttfärsen och fräs den tills den får lite färg.
  2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, basilika, timjan, oregano, chilipulver. Låt småkoka i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar och de andra kryddorna.
  3. Lägg pastan i en smord ugnsform. Fördela köttfärsröran ovanpå. Strö över ost och skiva tomaten och lägg skivorna ovanpå osten.
  4. Gratinera mitt i ugnen i 250 grader i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.