Instruktioner
Koka pastan. Klipp baconet i bitar och stek det. Häll gärna av lite av fettet innan du lägger i purjolöken, skuren i ringar och svampen. Låt det bryna med en stund. Koka en bechamelsås (Jag brukar vispa ihop 2-3 msk mjöl i ca 6 dl mjölk och koka upp det. Smaka av med salt och peppar och rör ev i lite god ost för smakens skull. Blir jättegott med lite mögelost i) Annars kan man ta Keldas färdiga ostsås fast då behövs nästan 2 pkt.
Häll pastan i en form. Fördela bacon, lök och svamp över pastan. Häll över såsen. Strö över lite riven ost. Skjuts in i ugnen! Ca 15 minuter i 250 gradet. Det ska bara få färg. Om du inte gjort i ordning gratängen i förväg och hela ska bli varm. Sänk då värmen lite och kör ca 30 minuter. (det är perfekt att förbereda den här kvällen innan och ha i kylen om man vet att man kommer hem sent och det är bråttom med maten!)