Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Finns väl i 1000 varianter, här är min :-)

Ingredienser

Instruktioner

Koka pastan. Klipp baconet i bitar och stek det. Häll gärna av lite av fettet innan du lägger i purjolöken, skuren i ringar och svampen. Låt det bryna med en stund. Koka en bechamelsås (Jag brukar vispa ihop 2-3 msk mjöl i ca 6 dl mjölk och koka upp det. Smaka av med salt och peppar och rör ev i lite god ost för smakens skull. Blir jättegott med lite mögelost i) Annars kan man ta Keldas färdiga ostsås fast då behövs nästan 2 pkt. Häll pastan i en form. Fördela bacon, lök och svamp över pastan. Häll över såsen. Strö över lite riven ost. Skjuts in i ugnen! Ca 15 minuter i 250 gradet. Det ska bara få färg. Om du inte gjort i ordning gratängen i förväg och hela ska bli varm. Sänk då värmen lite och kör ca 30 minuter. (det är perfekt att förbereda den här kvällen innan och ha i kylen om man vet att man kommer hem sent och det är bråttom med maten!)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.