Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng à la butterkaka

 
  • Serverar: 2-3 portioner
Skriv ut

Pastagratäng med parmesan, crème fraiche, svamp, spenat, färdig tomatsås. Fördela ostkräm och svampröra på färska lasagneremsor, rulla ihop och lägg i en ugnsform. Då ser gratängen ut som en butterkaka, därav namnet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda parmesanost med crème fraiche. Hacka och fräs den blandade svampen samt vitlöksklyftan i smör. Salta och peppra lätt.
  2. Dela 1 remsa färsk lasagne i 6 delar. Bred på hälften av ostkrämen. Fördela svampröran och den färska spenaten ovanpå. Rulla ihop. Skär varje rulle i 4 stubbar.
  3. Häll 1 burk färdig tomatsås i en ugnsform. Placera stubbarna i såsen med snittytan upp. Klicka på resterande ostkräm. Tillaga 25 min i 175º ugnsvärme.
  4. Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.