Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med bacon och köttfärs

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Något jag svängde ihop när kylskåpet skulle tömmas. Det fiffiga med gratänger är att man kan ha i precis det man själv vill och tycker om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp pastavattnet. Fräs upp rödlök, vitlök och baconbitar med olivolja i en gryta, krydda med svartpeppar. Ta sedan upp och lägg på sidan. Bryn sedan köttfärsen, när färsen är brynt, blanda i lökfräset tillsammans med finstrimlad purjolök och finhackad paprika.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. När det är ca 2 minuter kvar av koktiden, bryt önder broccolin i små buketter. lägg dem i vattnet och låt koka med.
  3. Blanda i ca 0,5 dl av ostsåsen i köttfärsen. Smaka av med salt och ev. mer svartpeppar. Häll av pastavattnet.
  4. Varva köttfärssås, pasta och ostsås i en ugnssäker form. Toppa med riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter i 225 grader.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fiskar 19 augusti 2009

    Hej MsRebel jag har provat din pastagratäng bacon och köttfärs den var mycket god men jag avstod broccoli för det är bara jag som tycker om det i familjen men jag tyckte den var god ändå.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.