Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng med svamp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt doftande och aptitligt knaprig - en njutning för både stora och små. Dessutom mycket lätt att tillaga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg pastan i kokande vatten och koka den tills den är nästan färdig. Spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av.
  2. Skålla och skala tomaterna, ta även bort stjälkfästet. Hacka sedan tomaterna grovt. Ansa, skölj och hacka vårlöken fint. Skala och hacka vitlöken.
  3. Ansa och skiva svampen. Blanda svampen med citronsaft och timjan. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
  4. Blanda grönsaker, svamp och pasta i formen. Salta och peppra. Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda äggulorna med grädde och riven ost. Vispa äggvitorna hårt och blanda dem med äggulesmeten. Rör ner smeten i formen. Klicka över matfett.
  5. Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 40 minuter tills gratängen är gyllenbrun.
  6. Du kan även strimla 100 g rökt skinka och blanda ner i gratängen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.