Härligt doftande och aptitligt knaprig - en njutning för både stora och små. Dessutom mycket lätt att tillaga.
Instruktioner
- Lägg pastan i kokande vatten och koka den tills den är nästan färdig. Spola av pastan i kallt vatten och låt den rinna av.
- Skålla och skala tomaterna, ta även bort stjälkfästet. Hacka sedan tomaterna grovt. Ansa, skölj och hacka vårlöken fint. Skala och hacka vitlöken.
- Ansa och skiva svampen. Blanda svampen med citronsaft och timjan. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett.
- Blanda grönsaker, svamp och pasta i formen. Salta och peppra. Separera äggulorna och äggvitorna. Blanda äggulorna med grädde och riven ost. Vispa äggvitorna hårt och blanda dem med äggulesmeten. Rör ner smeten i formen. Klicka över matfett.
- Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 40 minuter tills gratängen är gyllenbrun.
- Du kan även strimla 100 g rökt skinka och blanda ner i gratängen.
Publicerat den
31 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar