Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastagratäng på grönt

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En underbart god och mättande (lakto)vegetarisk pastagratäng. Passar även utmärkt som tillbehör till t ex kyckling eller tillsammans med knaperstekt bacon. Det är ett viktväktarrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Förväll blomkål och broccoli i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Spara 2 dl kokspad till såsen. Koka pastan.
  2. Blanda mjölet och lite av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken, späd med kokspadet och låt koka 3 minuter. Tillsätt hälften av osten, salt, peppar och färsk hackad dragon.
  3. Lägg pasta och kål i en form, häll över såsen och strö till sist på nötter (här brukar jag blanda ihop allt lite) och resten av osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • vegannika 11 april 2008

    Supergod gratäng. Tillsatte lite milda mat extra 4% då jag tyckte den såg torr ut. Mycket uppskattad.

  • hellea 20 januari 2009

    Smaskens! T.o.m sambon som inte är så förtjust i broccoli och blomkål åt glatt:-)

  • osita 22 januari 2010

    Mycket god. Använde vanlig 3% mjölk och torkad dragon. Men tycker att receptet är till 8 personer inte 4............

  • saxa 3 maj 2012

    God men lite för lite "sås" Kommer prova den med ytterligare mera mjölk/grädde alt crème fraîche.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.