En rätt som såg himla svår ut i den sofistikerade kokboken men som visade sig vara ganska okomplicerad, egentligen!!
Går bra att förbereda och sätta in i ugnen då gästerna är på ingående - Perfekt bjudrätt!
Instruktioner
- Koka pastan enlig anvisningarna (al dente), häll av vattnet och tillsätt lite av olivolja i pastan och låt stå.
- Tina den frusna spenaten (använder du färsk spenat, förväll denna ett par minuter) pressa ur all vätska med baksidan av en sked.
- Skär kycklingen i små bitar och bryn i resten av oljan, tillsätt hackad vitlök och tomatpuré. Låt fräsa ihop tills kycklingen är genomstekt. Tag pannan från spisen och smaka av med salt och chilipulver. Häll över kycklingen i en ungsfast form i passande storlek. Kycklingen ska täcka hela botten i ett jämnt lager.
- Fördela spenaten över kycklingen.
- Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen från plattan och tillsätt muskoten. Rör ner mjölet. Häll i mjölk lite i taget och ställ tillbala på plattan. Koka ihop såsen och rör om hela tiden. Låt koka i ca 3 min tills såsen tjocknat och är slät. Rör hela tiden. Tag kastrullen från plattan och smaka av med salt och peppar.
- Häll hälften av såsen över spenaten och kycklingen. Fördela sedan pastan över såsen och häll resterande sås över pastan. Strö över den rivna osten.
- Grädda 25 - 35, ca 200 grader, minuter i ugnen eller tills den är gyllenbrun.
- Servera med en god, krispig sallad!
Publicerat den
5 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
God och lättlagad. Värt att spara och att laga fler gånger.