Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastapaj med kyckling och spenat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En rätt som såg himla svår ut i den sofistikerade kokboken men som visade sig vara ganska okomplicerad, egentligen!! Går bra att förbereda och sätta in i ugnen då gästerna är på ingående - Perfekt bjudrätt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enlig anvisningarna (al dente), häll av vattnet och tillsätt lite av olivolja i pastan och låt stå.
  2. Tina den frusna spenaten (använder du färsk spenat, förväll denna ett par minuter) pressa ur all vätska med baksidan av en sked.
  3. Skär kycklingen i små bitar och bryn i resten av oljan, tillsätt hackad vitlök och tomatpuré. Låt fräsa ihop tills kycklingen är genomstekt. Tag pannan från spisen och smaka av med salt och chilipulver. Häll över kycklingen i en ungsfast form i passande storlek. Kycklingen ska täcka hela botten i ett jämnt lager.
  4. Fördela spenaten över kycklingen.
  5. Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen från plattan och tillsätt muskoten. Rör ner mjölet. Häll i mjölk lite i taget och ställ tillbala på plattan. Koka ihop såsen och rör om hela tiden. Låt koka i ca 3 min tills såsen tjocknat och är slät. Rör hela tiden. Tag kastrullen från plattan och smaka av med salt och peppar.
  6. Häll hälften av såsen över spenaten och kycklingen. Fördela sedan pastan över såsen och häll resterande sås över pastan. Strö över den rivna osten.
  7. Grädda 25 - 35, ca 200 grader, minuter i ugnen eller tills den är gyllenbrun.
  8. Servera med en god, krispig sallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zonale 13 maj 2008

    God och lättlagad. Värt att spara och att laga fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.