Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastarullar (Canneloni al Tonno)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Dessa pastarullar, eller Canneloni al Tonno som det så snyggt heter på italienska, är bland det godaste jag vet. Originalreceptet är med rökt skinka i, men jag modifierade det o har alltid gjort dem med tonfisk i istället

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Om du använder torkade lasagneplattor måste dessa koka i lättsaltat vatten i en stor kastrull i 5 min. Se upp så de inte kladdar ihop! Jag brukar koka dem 4 och 4 i tre omgångar skiljda åt med piggarna på en stor träslev. Medan de kokar brukar jag göra fyllningen. Lyft upp plattorna o spola dem i kallt vatten + rinna av.
  3. Häll bort vätskan ur tonfiskburken o spara den. Blanda så ihop Färskost, salt, oregano, kajennpeppar och äggula. Blanda hälften av tomatsåsen med ostblandningen. Lägg plattorna en och en i den smorda ugnsfasta formen, klicka på ca 2 msk av tomat/ostblandningen på ena kortsidan och rulla ihop till rullar.
  4. Lägg rullarna sida vid sida i formen och häll över resten av tomatsåsen. Riv över Parmesanost och sätt in i ugnen på mellersta falsen. Sänk värmen till 225 grader när luckan stängts och låt stå i 15 min, då de fått fin färg.
  5. Servera helst med en god sallad och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.