Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pastasallad med röd pesto

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Den här pastasalladen kan du servera ljummen eller kall, som ensam huvudrätt eller på ett buffébord. Den är perfekt att ta med till ett knytkalas. Zita är en pastasort som ser ut som långa makaroner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka solroskärnorna. Skär både färska och soltorkade tomater i mindre bitar. Lägg vitlök, solroskärnor och tomater i en bunke och rör ner tomatpuré, ost och olja. Ställ åt sidan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kyl den i kallt vatten och lägg den därefter i en sil för att rinna av. Strimla salladslöken och rucolan.
  3. Blanda pasta, salladslök, ruccola, bönor och pesto. Smaka av med salt och svartpeppar från kvarnen. Hyvla rikligt med ost över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.